"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."

Château Le Pin

Le Pin wijnen van diverse jaren koopt u vanuit Nederland en België het voordeligst bij Wijnpromotor. Château Le Pin draagt haar naam pas sinds 1979. De nieuwe eigenaar van Château Le Pin, de Belgische familie Thienpont en tevens eigenaar van Vieux Château Certan, gaf deze naam nadat de wijngaard werd overgenomen van Madame Laubie. De naam Château Le Pin is geïnspireerd op de twee pijnbomen op het perceel. Wijnen van Château Le Pin worden niet in grote hoeveelheden geproduceerd. De reden hiervoor is de kleine oppervlakte van het domein. Château Le Pin is slechts 2 ha groot. Wijnen van Château Le Pin wordt zeer goed gewaardeerd onder andere door Parker (95) mede door de constante kwaliteit. U koopt een Le Pin via Wijnpromotor op basis van vraag. Concreet betekent dit wanneer u op zoek bent naar een Le Pin van een bepaald jaar en/of formaat, dat u dit kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze wijnspecialisten gaan vervolgens voor u kijken naar de beschikbaarheid in de diverse wijnkelders in binnen- en buitenland. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie. Wijnpromotor kan in Nederland en België rekenen op een steeds terugkerend clienteel van Le Pin liefhebbers. Waarbij de ene Le Pin liefhebber koopt om de wijn te consumeren, zal deze ander deze eerder als belegging aanschaffen. Met name voor het laatste is het zeer belangrijk dat de wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. Mocht hierover advies nodig zijn, dan kunnen de collega's van Cavepromotor u hierover informeren.

Druivenrassen

Op de 2 ha die de wijngaard groot is, worden voor de 500 à 600 jaarlijkse kisten twee druivenrassen gebruikt. Op het domein het merendeel aangeplant met merlot (92%) en de rest bestaat uit wijnstokken van cabernet franc (8%). Door de beperkte productie behoren de wijnen van het château tot de duurdere wijnen in de wereld. Bedragen van meer dan € 800 zijn niet vreemd. Voor het serveren van de wijn is het belangrijk dat deze optimaal is wat u bereikt met een wijnklimaatkast.

Assortiment

Bent u op zoek naar speciale jaargangen van Château Le Pin dan kunt u dit doorgeven aan Wijnpromotor via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..