"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."
wijnshop

Château Angélus

Angélus wijnen van diverse jaren koopt u vanuit Nederland en België het voordeligst bij Wijnpromotor. Château Angélus werd tot 1990 Château L'Angélus genoemd of L'Angélus. Château Angélus is een Bordeaux wijn en is geklasseerd in de classificatie van Saint-Émilion wijn als Premier Grand Cru Classe A. Het château is genoemd naar de drie Angélus klokken van de kapel van Mazet. Château Angélus is pas sinds 2012 geklasseerd in klasse A, want voorheen werd het geklasseerd als Premier Grand Cru Classe B. Château Angélus ligt in Saint-Émilion in het departement Gironde. De wijngaard van Château Angélus is 23,4 ha groot. Wijnen van Château Angélus koopt u bij Cavepromotor op basis van vraag. Concreet betekent dit wanneer u op zoek bent naar een Angélus van een bepaald jaar en/of formaat, dat u dit kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze wijnspecialisten gaan vervolgens voor u kijken naar de beschikbaarheid in de diverse wijnkelders in binnen- en buitenland. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie. Wijnpromotor kan in Nederland en België rekenen op een steeds terugkerend clienteel van Angélus liefhebbers. Waarbij de ene Angélus liefhebber koopt om de wijn te consumeren, zal deze ander deze eerder als belegging aanschaffen. Met name voor het laatste is het zeer belangrijk dat de wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. Mocht hierover advies nodig zijn, dan kunnen de collega's van Cavepromotor u hierover informeren.

Druivenrassen

Op het château zijn voor de productie van de rode wijnen de druivenrassen merlot (51%), cabernet franc (47%) en cabernet sauvignon (2%) aangeplant. Dit zorgt voor een gemiddelde jaarproductie van 10.000 flessen. Van de tweede wijn Carillon d'Angelus worden gemiddeld 1.000 flessen per jaar gemaakt.

Geschiedenis van het château

Het domein is sinds 1909 eigendom van de adelijke familie Boüard de Laforest. In 1926 wordt de wijngaard Clos de L'Angélus overgenomen. Met de uitbreiding van het perceel van Château Beau-Sejour Becot in 1969 komt het château aan haar huidige grote. De verbeteringen in de vinificatie sinds 1980, alsmede de rijping in nieuwe eikenhouten vaten hebben geleid tot betere klassering. Momenteel is Hubert de Boüard verantwoordelijk voor de wijnproductie. Hierbij wordt hij ondersteund door de oenoloog Michel Rolland.

Assortiment

Bent u op zoek naar een speciale jaargang van Château Angélus of wijnkoelkast, dan kunt u dit laten weten aan Wijnpromotor via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.