"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."
wijnshop

Château Haut-Brion

Haut-Brion wijnen van diverse jaren koopt u vanuit Nederland en België het voordeligst bij Wijnpromotor. Château Haut-Brion wijnen zijn de eerste die een premier cru classificatie gekregen in 1855. Château Haut-Brion was het enige château buiten de Médoc dat voor haar wijn een vermelding kreeg in de Bordeauxclassificatie van 1855. Château Haut-Brion werkt samen met Château La Mission Haut-Brion. Château Haut-Brion produceert rode en witte wijnen. Château Haut-Brion is gelegen in de Graves in de Bordeauxstreek. Het Château Haut-Brion staat sinds de 16e eeuw in de plaats Pessac. U koopt een Cheval Blanc via Wijnpromotor op basis van vraag. Concreet betekent dit wanneer u op zoek bent naar een Cheval Blanc van een bepaald jaar en/of formaat, dat u dit kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze wijnspecialisten gaan vervolgens voor u kijken naar de beschikbaarheid in de diverse wijnkelders in binnen- en buitenland. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie. Wijnpromotor kan in Nederland en België rekenen op een steeds terugkerend clienteel van Cheval Blanc liefhebbers. Waarbij de ene Cheval Blanc liefhebber koopt om de wijn te consumeren, zal deze ander deze eerder als belegging aanschaffen. Met name voor het laatste is het zeer belangrijk dat de wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. Mocht hierover advies nodig zijn, dan kunnen de collega's van Cavepromotor u hierover informeren.

Druivenrassen en productie

De wijngaard is 45 ha groot waarop voor de rode wijnen cabernet sauvignon (45%), cabernet franc (18%) en merlot (37%) is aangeplant. Voor de witten wijnen wordt vooral sémillon (63%) gebruikt en geblend met sauvignon Blanc (37%). De aanplant voor witte wijn is ondergeschikt aan die voor rode wijn. Voor witte wijn wordt slechts 2,7 ha gebruikt. Sinds 1976 wordt de tweede wijn gemaakt onder de naam Château Bahans-Haut-Brion. De gemiddelde jaarlijkse wijnproductie bestaat uit 13.000 kisten. U koopt een Haut Brion via Wijnpromotor op basis van vraag. Concreet betekent dit wanneer u op zoek bent naar een Haut Brion van een bepaald jaar en/of formaat, dat u dit kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze wijnspecialisten gaan vervolgens voor u kijken naar de beschikbaarheid in de diverse wijnkelders in binnen- en buitenland. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie. Wijnpromotor kan in Nederland en België rekenen op een steeds terugkerend clienteel van Haut Brion liefhebbers. Waarbij de ene Haut Brion liefhebber koopt om de wijn te consumeren, zal deze ander deze eerder als belegging aanschaffen. Met name voor het laatste is het zeer belangrijk dat de wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. Mocht hierover advies nodig zijn, dan kunnen de collega's van Cavepromotor u hierover informeren.

Jaargangen

Een wijn van Château Haut-Brion ook wel Haut-Brion genoemd, wordt op basis van de beste jaargangen omschreven als krachtig, diep en vol. De beste jaargangen zijn: 1926, 1928, 1945, 1949, 1953, 1955, 1957, 1959, 1961, 1964, 1982, 1985, 1986, 1988, 1989, 1990, 1995, 1996, 1998, 2000, 2003 en 2005. Regelmatig heeft Wijnpromotor de wijnen van Château Haut-Brion en Château Bahans-Haut-Brion beschikbaar in het assortiment.

Beknopte geschiedenis

Aanvankelijk was het domein eigendom van de familie Pontac. Na allerlei wisselingen van eigenaren komt het domein 1935 in handen van de Amerikaan Clarence Dillon. Tot op heden is het Château Haut-Brion nog altijd in handen van de nazaten Clarence Dillon. Momenteel wordt het domein gerund door de hertogin van Mouchy en haar zoon prins Robert van Luxemburg. Het management van het domein is momenteel in handen van Jean-Philippe Delmas. Hij volgende zijn vader Jean-Bernard Delmas op die in 2004 de pensioengerechte leeftijd bereikte.

Assortiment

Bent u op zoek naar een specifieke jaargang van een of meerdere wijnen van Château Haut-Brion? Wijnpromtor helpt u graag bij het vinden ervan. U kunt de gewenste jaargang van Château Haut-Brion doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (dit geldt ook wanneer u op zoek bent naar een wijnkast).