"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."
wijnshop

Château Margaux

Château Margaux wijnen van diverse jaren koopt u vanuit Nederland en België het voordeligst bij Wijnpromotor. Hierdoor is Wijnpromotor inmiddels de referentie bij steeds meer wijnliefhebbers van klassieke wijnen. Château Margaux behoort sinds 1855 tot de Premier Grand Cru Classé. Château Margaux ligt in het gelijknamige plaatsje Margaux in de Médoc (Bourgogne). De wijngaard van Château Margaux beslaat 77 hectare voor de rode wijn productie. De overige 12 hectare gebruikt Château Margaux voor de productie van witte wijn. De bodem van het terroir is de dunste en kiezelrijkste van de Médoc. Hierdoor kunnen de wijnstokken tot 7m diep naar de watertoevoer. In combinatie met de druiven en juiste vinificatie heeft een archetypische Margaux iets delicaats, plus een ongrijpbaar zoet parfum. Dit zorgt dat Château Margaux behoort tot de beste wijnen die de Bordeaux voort brengt. Château Margaux kent ook een tweede wijn de Pavillon blanc, welke wordt gezien als de beste witte wijn van de Médoc. Een Château Margaux wijn of een Pavillon Blanc vindt u bij de Klassieke wijnen van Wijnpromotor. De fles op foto is de Château Margaux 2009 Balthazar (12 liter) en geldt momenteel als de duurste wijn ter wereld. Deze staat te koop bij een collega in Dubai voor € 143.800, maar dan krijgt u de mooie eikenkist erbij. U koopt een Margaux via Wijnpromotor op basis van vraag. Concreet betekent dit wanneer u op zoek bent naar een Margaux van een bepaald jaar en/of formaat, dat u dit kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze wijnspecialisten gaan vervolgens voor u kijken naar de beschikbaarheid in de diverse wijnkelders in binnen- en buitenland. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie. Wijnpromotor kan in Nederland en België rekenen op een steeds terugkerend clienteel van Margaux liefhebbers. Waarbij de ene Margaux liefhebber koopt om de wijn te consumeren, zal deze ander deze eerder als belegging aanschaffen. Met name voor het laatste is het zeer belangrijk dat de wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. Mocht hierover advies nodig zijn, dan kunnen de collega's van Cavepromotor u hierover informeren.

Druiven in een Château Margaux

Voor Château Margaux wordt voor de rode wijn geblend met de cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc en petit verdot. De witte wijn wordt gemaakt van sauvignon blanc.

Geschiedenis van Château Margaux

In 1804 wordt het domein gekocht door Betrand Douat en Guy-Lois Combes. Tijdens de Franse Revolutie hadden het kasteel en de vorige eigenaar te lijden gehad onder de opstand. De eigenaar werd geëxecuteerd. De nieuwe eigenaren herbouwen het kasteel tot de huidige vorm in 1810 tot het 'Versailles' van de Médoc. Het château werd vele malen doorverkocht, totdat Fernand Ginestet vanaf 1925 steeds meer aandelen begon te kopen en volledig eigenaar werd. In 1949 wordt het kasteel overgedragen aan zijn zoon Pierre. In de jaren '70 van de vorige eeuw zat Pierre krap bij kas en verkocht het château aan de Félix Potin groep. Dit had direct gevolgen voor de kwaliteit van de wijnen, omdat er kapitaal was om te investeren. Vanaf 1978 kent Château Margaux weer een positieve opgang en kwaliteit na een mindere periode van 1950. De Griek André Mentzelopoulos stond aan het hoofd van de Félix Potin groep en tegenwoordig is dit zijn dochter Corine. Ondanks dat de in 1992 Perrier en familie Agnelli aandelen verwierven is het domein tegenwoordig volledig in handen van Corine. Het is mogelijk om een bezoek te brengen aan Château Margaux, maar houdt u er rekening mee dat dit niet tijdens de zomer en oogst kan. Dan zijn er geen rondleidingen voorzien.

Jaargangen

Zoals elk wijndomein kent ook Château Margaux goede jaren en topjaren. Regelmatig kunt u deze vinden bij Wijnpromotor onder de Vintage Wines of Verzamelwijnen. Een terroir zoals dat van Château Margaux heeft verzorging en kapitaal nodig om te investeren. Hierdoor had Château Margaux een terugval in de jaren tussen 1966 en 1978. De absolute topjaren zijn: 1899, 1900, 1928, 1929, 1953, 1961, 1978, 1979, 1981, 1982, 1983, 1986, 1990, 1995, 1996, 2000, 2003 en 2005. De wijn van 1900 heeft onder wijnliefhebbers een legendarische status gekregen.

Assortiment

Vindt u in het assortiment van Wijnpromotor niet de specifieke jaargang die u zoekt van Château Margaux, dan kunt u dit kenbaar maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (dit geldt ook wanneer u op zoek bent naar een wijnkast.