"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."

Château Palmer

Palmer wijnen van diverse jaren koopt u vanuit Nederland en België het voordeligst bij Wijnpromotor. Château Palmer is genoemd naar een van haar voormalige eigenaren Charles Palmer. De wijnen van Château Palmer behoren tot de beste van de Bourdeaux. Het Château Palmer is gelegen in het dorp Cantenac wat valt onder de appellation Margaux. De positieve reputatie van Château Palmer als top wijn dateert van de periode dat Charles Palmer zijn naam aan de wijngaard gaf. Helaas heeft hij er zelf niet veel profijt van gehad. Zijn hele vermogen heeft hij geïnvesteerd in verbetering en uitbreiding van de wijngaard. De bank heeft in 1843 Château Palmer verkocht aan familie Pereires. De Portugees-Joodse familie kocht de 27 ha die bij het domein behoorden in 1853. Tot 1938 hield de familie het in bezit waarna het werd verkocht aan een consortium waar Mahler-Besse en Sichel deel vanuit maken. Wijnen van Château Palmer vindt u bij Wijnpromotor onder de afdeling Klassieke wijnen.

Druivenrassen

Op het huidige domein van 52 ha zijn wijnstokken aangeplant van de druivenrassen cabernet sauvignon (47%), merlot (47%) en petit verdot (6%). De wijnstokken gaan gemiddeld 30 jaar mee waarna zij worden vervangen. Tijdens de vinificatie wordt de wijn vergist in inox vaten. Het domein produceert gemiddeld 25.000 kisten van 12 flessen. Een Palmer is in de jeugd niet heel expressief en moet rijpen. Na 10 jaren kan een Palmer haar gratie en finesse tonen. De verfijning en intensiteit wordt toegeschreven aan de ligging van het domein in Cantenac. U koopt een Palmer via Wijnpromotor op basis van vraag. Concreet betekent dit wanneer u op zoek bent naar een Palmer van een bepaald jaar en/of formaat, dat u dit kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze wijnspecialisten gaan vervolgens voor u kijken naar de beschikbaarheid in de diverse wijnkelders in binnen- en buitenland. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie. Wijnpromotor kan in Nederland en België rekenen op een steeds terugkerend clienteel van Palmer liefhebbers. Waarbij de ene Palmer liefhebber koopt om de wijn te consumeren, zal deze ander deze eerder als belegging aanschaffen. Met name voor het laatste is het zeer belangrijk dat de wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. Mocht hierover advies nodig zijn, dan kunnen de collega's van Cavepromotor u hierover informeren.

Jaargangen

Château Palmer maakt al decennia uitmuntende wijnen. Specifiek in de jaren '60 werden topwijnen geproduceerd. Recente jaargangen die indruk maken zijn 1983, 1985, 1986, 2000 en 2002. Het gaat hier over rode wijnen, maar in de jaren '20 van de vorige eeuw heeft het domein ook een periode witte wijnen geproduceerd. Dit was geen overweldigend succes.

Assortiment

Bent u zoek naar een specifieke jaargang van Château Palmer of wijnbewaarkast? Meldt u dit aan Wijnpromotor via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..