"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."
wijnshop

Château Cheval Blanc

Chéval Blanc wijnen koopt u vanuit Nederland en België het voordeligst bij Wijnpromotor. Château Cheval Blanc dankt zijn reputatie als Premier Grand Cru Classé door de medailles op de wereldtentoonstelling in Londen (1862) en Parijs (1867). Op het etiket van een Château Cheval Blanc wijn zijn de beide medailles prominent afgedrukt. Het Château Cheval Blanc is gelegen in Saint-Émilion in de Bordeauxstreek. Het wijngoed bleef tot 1998 in handen van de familie Fourcaud-Loussac. Het werd verkocht aan LVMH (ook eigenaar van Château d’Yquem), de Belg Albert Frère en een klein deel van de aandelen aan Laurent Dassault (eigenaar van Château Dassault). Sinds 1991 is Pierre Lurton aangesteld als bedrijfsleider. Wijnen van Château Cheval Blanc onder de naam Cheval Blanc of de tweede wijn Petit Cheval vindt u bij Wijnpromotor bij de Klassieke wijnen.

Druivenrassen en productie

De huidige wijngaard van Château Cheval Blanc beslaat een gebied van 41 ha. Hiervan wordt 36 ha beplant met cabernet franc (55%) en merlot (45%). Aanvankelijk werd ook de malbec aangeplant en gecultiveerd, maar daar is het Château Cheval Blanc mee gestopt. De cabernet franc zorgt in een Cheval Blanc voor de diepe kleur en een rijk, geconcentreerd bouquet en dito smaak van zwarte bessen. De productie van het château ligt gemiddeld op 6000 kisten Cheval Blanc en 2500 Le Petit Cheval per jaar. U koopt een Cheval Blanc via Wijnpromotor op basis van vraag. Concreet betekent dit wanneer u op zoek bent naar een Cheval Blanc van een bepaald jaar en/of formaat, dat u dit kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze wijnspecialisten gaan vervolgens voor u kijken naar de beschikbaarheid in de diverse wijnkelders in binnen- en buitenland. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie. Wijnpromotor kan in Nederland en België rekenen op een steeds terugkerend clienteel van Cheval Blanc liefhebbers. Waarbij de ene Cheval Blanc liefhebber koopt om de wijn te consumeren, zal deze ander deze eerder als belegging aanschaffen. Met name voor het laatste is het zeer belangrijk dat de wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. Mocht hierover advies nodig zijn, dan kunnen de collega's van Cavepromotor u hierover informeren.

Jaargangen

Château Cheval Blanc maakte al aan het eind van 19e eeuw en voor de Eerste Wereldoorlog uitstekende wijnen. Het wijngoed maakte internationaal furore met de jaargang van 1921. De 1921 is een wijn met een enorme concentratie en fruitigheid. Andere succesvolle wijnen werden gemaakt in de overige jaren ’20, maar ook in 1934 en 1937. De huidige reputatie dankt de Cheval Blanc aan de rijke, portachtige 1947. Op slechts een paar uitzonderingen na zijn sindsdien consistent goede wijnen gemaakt.

Assortiment

Wanneer u op zoek bent naar een specifieke jaargang van Château Cheval Blanc en deze vindt u niet in het overzicht, dan kunt u dit kenbaar maken aan Wijnpromotor via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wat ook geldt als u op zoek bent naar een wijnkast.