"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."

Le Montrachet

 

Le Montrachet wijn koopt u bij Wijnpromotor

Le Montrachet wijnen van diverse jaren koopt u in Nederland en België bij Wijnpromotor. Le Montrachet is de grand cru uit de Bourgogne in het district Côte de Beaune. Château Le Montrachet ligt op 260 meter hoogte en is 8 ha groot. Het geheim van het terroir zit in de kalksteen en zuidoostelijke ligging voor optimale zonuren. Le Montrachet wijn wordt gemaakt van chardonnay.

Le Montrachet zoeken op basis van vraag

le montrachetBij Wijnpromotor werken we op basis van uw vraag. Samen met onze collega's van Cavepromotor gaan we op zoek. U geeft per e-mail door welke jaren u zoekt, inclusief uw telefoonnummer en wij gaan voor u op zoek. Ons mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wijnspecialisten op zoek naar uw Montrachet

Onze wijnspecialisten hebben contacten in binnen- en buitenland. Aan de eigenaar wordt gevraagd wat de wijn moet kosten. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie.

Le Montrachet als belegging

In Nederland en België kent Wijnpromotor Montrachet liefhebbers. Sommige kopen Le Montrachet om te consumeren terwijl anderen liever beleggen. Bent u een belegger en wenst u wijn na een aantal jaren verder te verkopen, dan vernemen we dit graag van u. Uiteraard moeten we zeker zijn dat de wijn onder optimale omstandigheden is bewaard.

Achtergrond informatie over Le Montrachet

De naam Le Montrachet stamt uit de Romeinse tijd. ‘Mons Rachicensis’ is de oorsprong wat verwijst naar een kale heuvel zonder bomen. In de 14e eeuw werden er al wijnen verbouwd die voor behoorlijk wat geld werden verkocht.

Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappers hebben onderzocht dat de bodem bestaat uit: Met name bodemonderzoek geeft aan dat de grond bestaat uit ijzer, klei, magnesium, lood, beryllium, gallium, zink, koper, chromium, titanium, kobalt, etc. Zink en chromium leveren een bijdrage aan de fruitontwikkelen en zink vermindert de zuurgraad. Toch zijn de ligging en de afwatering de belangrijkste elementen voor de uitzonderlijke kwaliteit van Le Montrachet wijn.