"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."
wijnshop

Le Montrachet

le montrachetLe Montrachet wijnen van diverse jaren koopt u vanuit Nederland en België het voordeligst bij Wijnpromotor. Le Montrachet is de beroemdste witte wijn grand cru uit de Bourgogne, meer specifiek in het district Côte de Beaune. Le Montrachet als wijngaard ligt op 260 meter hoogte. Le Montrachet is 8 ha groot waar velen eigenaar van zijn. Een deel van het geheim van Le Montrachet ligt in de kalksteen, een deel in de ligging op het zuidoosten, waardoor de wijngaard de hele dag zon krijgt. Le Montrachet wijn wordt volledig gemaakt van chardonnay.U koopt een Montrachet via Wijnpromotor op basis van vraag. Concreet betekent dit wanneer u op zoek bent naar een Montrachet van een bepaald jaar en/of formaat, dat u dit kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze wijnspecialisten gaan vervolgens voor u kijken naar de beschikbaarheid in de diverse wijnkelders in binnen- en buitenland. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie. Wijnpromotor kan in Nederland en België rekenen op een steeds terugkerend clienteel van Montrachet liefhebbers. Waarbij de ene Montrachet liefhebber koopt om de wijn te consumeren, zal deze ander deze eerder als belegging aanschaffen. Met name voor het laatste is het zeer belangrijk dat de wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. Mocht hierover advies nodig zijn, dan kunnen de collega's van Cavepromotor u hierover informeren.

Aanvullende informatie

De naam Le Montrachet stamt uit de Romeinse tijd. ‘Mons  Rachicensis’ is de oorsprong wat verwijst naar een kale heuvel zonder bomen. In de 14e eeuw werden er al wijnen verbouwd die destijds voor behoorlijk wat geld werden verkocht. De wijn kent een uniek karakter wat wetenschappers trachten te verklaren. Met name bodemonderzoek geeft aan dat de grond bestaat uit ijzer, klei, magnesium, lood, beryllium, gallium, zink, koper, chromium, titanium, kobalt, etc. Zink en chromium leveren een bijdrage aan de fruitontwikkelen en zink vermindert de zuurgraad. Toch zijn de ligging en de afwatering de belangrijkste elementen de uitzonderlijke kwaliteit.

Assortiment

Bent u op zoek naar een wijnklimaatkast of specifieke jaargang van Le Montrachet? Dit kunt u aangeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..