"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."

Château Mouton-Rothschild

Etiketten Château Mouton-Rothschild v1Mouton Rothschild wijnen koopt u vanuit Nederland en België het voordeligst bij Wijnpromotor. Dit raakt ook steeds meer bekend bij wijnclubs en liefhebbers van klassieke wijnen. Château Mouton-Rothschild behoort tot de beroemde wijngaarden in de Bordeaux en valt bij Wijnpromotor onder de klassieke wijn. Het Château Mouton-Rothschild ligt in de plaats Pauillac (Médoc), grenzend aan Saint-Estèphe. Naast Château Mouton-Rothschild ligt een evenzo beroemd wijngoed te weten Château Mouton-Rothschild. Aanvankelijk behoorde de wijngaard van Château Mouton-Rothschild, maar werd halverwege de 18e eeuw verkocht als aparte eenheid. Het Château Mouton-Rothschild produceert mooie wijnen en kent en lange historie om te komen tot haar huidige status. Sind 1853 draagt Château Mouton-Rothschild haar huidige naam. U koopt een Mouton-Rothschild via Wijnpromotor op basis van vraag. Concreet betekent dit wanneer u op zoek bent naar een Mouton-Rothschild van een bepaald jaar en/of formaat, dat u dit kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze wijnspecialisten gaan vervolgens voor u kijken naar de beschikbaarheid in de diverse wijnkelders in binnen- en buitenland. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie. Wijnpromotor kan in Nederland en België rekenen op een steeds terugkerend clienteel van Mouton-Rothschild liefhebbers. Waarbij de ene Lafite-Rothschild liefhebber koopt om de wijn te consumeren, zal deze ander deze eerder als belegging aanschaffen. Met name voor het laatste is het zeer belangrijk dat de wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. Mocht hierover advies nodig zijn, dan kunnen de collega's van Cavepromotor u hierover informeren. 

Herkennen van een Mouton-Rothschild

We hebben het over een rijke, diepe, uiterst genuanceerd Pauillac. Opvallend is de volle rijpheid en herkenbaar aan zijn bouquet, meer specifiek ‘puur’ cabernet sauvignon. Het succes van de wijn wordt medebepaald door de manier van blenden. Op het domein van 74 hectare worden diverse druivenrassen gecultiveerd bestaande uit: cabernet sauvignon (80%), cabernet franc (10%), merlot (8%) en petit verdot (2%).

De weg naar Premier Grand Cru Classé

Pas sinds 1973 mag Château Mouton-Rothschild worden gezien als Premier Grand Cru Classé. Daarvoor werd het bestempeld als een Deuxième Cru Classé. De oorspronkelijke wijngaard van Mouton is regelmatig van eigenaar verwisseld totdat het in 1853 werd verkocht. De Engelse tak van de familie Rothschild kocht de wijngaard van meneer Thuret. Dit is ook het moment dat de nog altijd bekende naam werd gegeven aan de wijngaard. In 1922 heeft baron Philippe de Rothschild de leiding overgenomen van zijn vader. Hij is degene die heeft geijverd om in 1973 te promoveren tot Premier Grand Cru Classé. Hier ging een periode van meer dan 51 jaar lobbyen aan vooraf.

Visie Philippe Rothschild en etiketten

Baron Philippe Rothschild had een eigen visie op botteling, die op het château moest gebeuren. Ook voor de presentatie van de wijnen had hij iets bijzonders in gedachten. Kunstenaars van naam en faam hebben voor de wijnen etiketten ontwikkeld. De meest bekende zijn Salvador Dali, Marc Chagall, Pablo Picasso, Andy Warhol, Keith Haring en Karel Appel. Prins Charles behoort tot een buitencategorie, maar ontwierp in 2004 het etiket. Als beloning ontvingen allen 24 kisten van de jaargang die zij hadden ontworpen.

Uitzonderlijke jaargangen

Ook Château Mouton-Rothschild kent goede en nog betere wijnjaren. De meest uitzonderlijke jaren zijn 1945 (legendarisch), 1947, 1953, 1955, 1959, 1961, 1970, 1982, 1986, 1995, 1998, 2000, 2003 en 2005. Wijnpromotor heeft regelmatig deze topjaren in het assortiment. Bent u op zoek naar een speciale jaargang Château Mouton-Rothschild, dan kunt u dit laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit geldt ook wanneer u op zoek bent naar een wijnklimaatkast of wijnbewaarkast.

Wijnmuseum

Op het château heeft baron Philippe Rothschild samen met zijn vrouw Pauline een wijnmuseum gebouwd. Hierin zijn wijngerelateerde kunstwerken opgenomen. Het museum is opgesteld voor het publiek, maar is alleen toegankelijk op afspraak.

Assortiment

De wijnen van Château Mouton-Rothschild zijn zeer regelmatig beschikbaar.