"Het leven is te kort om slechte wijn te drinken."

La Tâche

La Tâche wijnen van diverse jaren koopt u vanuit Nederland en België het voordeligst bij Wijnpromotor. La Tâche is de naam van de wijngaard die valt onder het domain de La Romanée-Conti in Vosne-Romanée (Bourgogne). Sinds 1986 kunnen La Tâche wijnen worden gezien als biologische wijnen. Het domain de La Romanée-Conti produceert sinds 2008 op biodynamische wijze, maar het is niet duidelijk of dit ook voor La Tâche kan worden gesteld. Ten tijde van de Prins de Conti golden de wijnen van La Tâche als de beste mooiste wijn van de Bourgogne. Reden hiervoor was het feit dat de prins de beste wijnen van La Romanée voor zichzelf hield. U koopt een La Tâche via Wijnpromotor op basis van vraag. Concreet betekent dit wanneer u op zoek bent naar een La Tâche van een bepaald jaar en/of formaat, dat u dit kunt mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Onze wijnspecialisten gaan vervolgens voor u kijken naar de beschikbaarheid in de diverse wijnkelders in binnen- en buitenland. Vervolgens maken we voor u een prijs inclusief de aankoop, verzekering, transport, verzending en een sympathieke commissie. Wijnpromotor kan in Nederland en België rekenen op een steeds terugkerend clienteel van La Tâche liefhebbers. Waarbij de ene La Tâche liefhebber koopt om de wijn te consumeren, zal deze ander deze eerder als belegging aanschaffen. Met name voor het laatste is het zeer belangrijk dat de wijnen onder optimale omstandigheden worden bewaard. Mocht hierover advies nodig zijn, dan kunnen de collega's van Cavepromotor u hierover informeren.

Druivenrassen

La Tâche is 6 ha groot en is aangeplant met pinot noir wijnstokken. De wijnstokken gaan gemiddeld 54 jaar mee, waarna zij worden vervangen. Op regelmatige basis worden er nieuwe wijnstokken aangeplant. De maximale productie is 35 hl per hectare. De wijngaard is gelegen op een helling tussen de 255 en 300 meter. De grond is op het domein verschillend wat zorgt voor een uitstekende afwatering. Hier wordt slim gebruik van gemaakt, zodat bodemerosie wordt geminimaliseerd.

Assortiment

Bent u op zoek naar een wijnkast of specifieke La Tâche jaargangen, dan kunt u dit aangeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..